Reportage Comandi in IntoBusiness

Reportage Comandi in IntoBusiness

Real time managementinformatie on demand
Eén blik op een managementdashboard van Comandi en je weet precies hoe je bedrijf ervoor staat. Maar dat is niet het enige voordeel. Het allermooiste is misschien nog wel dat Comandi het voor elkaar heeft gekregen om analyse-tools en voorspellend vermogen in de dashboards te integreren. Daardoor krijgen ondernemers grip op het heden en inzicht in de toekomst van hun bedrijf. Dat maakt het mogelijk om bedrijfsprocessen doelgericht te sturen en betere resultaten te behalen.

Volautomatisch
“Een managementdashboard van Comandi kan het beste worden vergeleken met het instrumentenpaneel in de cockpit van een vliegtuig”, vertelt directeur Dewi Vermeulen. “Daarin worden de meest actuele cijfers gecombineerd met vooraf bepaalde indicatoren uit de beschikbare business software. Dankzij volautomatische dataverzameling worden die real time weergegeven.

De directe visualisatie van onderliggende rapporten en statistieken zorgt voor enorme tijdwinst bij het nemen van vitale beslissingen.”

Anticiperen
De basisgegevens komen onder meer uit de financiële en personeelsadministratie. “Alleen al daarmee kunnen we trends signaleren. Denk aan seizoens- en weersinvloeden, piekbelastingen en dergelijke. Met die gegevens geven we ondernemers de ultieme kans om efficiënt te anticiperen en de effectiviteit van besluiten te verhogen. Daarbij kun je diverse andere factoren in beschouwing nemen. Het is zelfs mogelijk om alerts in te bouwen. Dat is bijvoorbeeld reuze handig bij kritisch voorraadbeheer en just in time leveringen. Maar je kunt in wezen op allerlei gebieden bijsturen: HR, financieel, marketing, logistiek, noem maar op. En het mooie is dat die in onderlinge samenhang in beeld worden getoond.”

Rendement
Het gebruikersgemak staat voorop bij Comandi. Salesmanager Leon Leeferink: “Onze dashboards zijn ideaal voor ambitieuze MKB- en retailondernemers. Je hoeft echt geen raketgeleerde te zijn om de gegevens te gebruiken en te interpreteren. Van tevoren stellen we samen de KPI’s vast, daarna is het een kwestie van monitoren. Het is een ongelooflijk toegankelijk systeem, in gebruik nog makkelijker dan Excel. Achter de schermen draait complexe software, maar daar zorgen wij met onze vakmensen voor. En die zijn ook altijd beschikbaar voor ondersteuning. De investering vanaf nog net geen 100 euro per maand per bedrijfsaansluiting haal je er als ondernemer dubbel en dwars uit. Vooral omdat je door de dashboards doordachte beslissingen kunt nemen. Het onderbuikgevoel is voor ondernemers vaak leidend, maar onze dashboards kunnen dat onderbuikgevoel met cijfers bevestigen; of juist niet. Wat er ook uitkomt, het is altijd iets om mee te nemen in de plannen voor de toekomst. Het gaat uiteindelijk om het rendement van je inspanningen. Wij helpen om dat te verhogen.”

Tekst: TekstBuis | Rob Buisman

Accountants Franchise MKB